Bergtrainingen

Moto Sportivo houdt zich bezig met het organiseren van bergtrainingen voor iedere motorrijder. De rijvaardigheidstrainingen worden gegeven in bergachtige gebieden door ervaren gecertificeerde instructeurs. Tijdens de trainingen worden aanwijzingen gegeven om de motorrijder nog veiliger en vloeiender te laten rijden. Aspecten als positie op de weg, bochtentechniek, remmen bij hogere snelheden, kijktechnieken, gevaarsinzichten, inhaaltechnieken; kortom de veiligheid bij het motor rijden komen aan bod.

Tijdens alle trainingen zorgen we ervoor dat je een diversiteit aan infrastructuur tegen komt in de routes.

 

bertrainingOnderscheidend:
Moto Sportivo is onderscheidend met zijn 3 tot 9 daagse trainingen, zowel in prijs als de effectieve trainingstijd van 100%. Er gaat immers geen tijd verloren aan reistijd.

Moto Sportivo onderscheidt zich vanaf 2014 t.o.v. veel andere aanbieders die voortgezette rijopleidingen aanbieden door alleen nog maar samen te werken met gecertificeerde instructeurs.

 

Voor Wie en Welke motoren:

De trainingen van Moto Sportivo zijn geschikt voor iedere motorrijder, of je nu weinig of veel ervaring hebt, op een chopper of sport(toer)motor rijdt, een rustige of juist een sportieve rijstijl hebt.
De groepen worden bij ons zoveel mogelijk ingedeeld op rijstijl, ervaring, type motor enz. Zo rijdt iedereen in een voor hem of haar geschikt groepje, daarmee willen we voorkomen dat u als motorrijder in een groep, het gevoel krijgt in een treintje te moeten rijden.

 

De gemiddelde rijsnelheden in bergachtig gebied liggen voor een rustige motorrijder op ongeveer 40 km/u. Een gevorderde motorrijder rijdt ongeveer 50 km/u gemiddeld.
Aangezien hoge snelheden in bergachtige gebieden niet zo relevant zijn, maakt het niet uit of je op een sportmotor, toermotor, of cruiser rijdt.

Bijvoorbeeld een supermotard met 50 PK kan in de bergen sneller zijn dan een motor met bijvoorbeeld 175 PK, het komt tenslotte neer op de ervaring, kijk- en stuurtechnieken van de motorrijder en de mogelijkheden van de motor.


Na afloop van onze bergtraining hopen wij dat je genoten hebt van de gezelligheid en vooral het nodige hebt bijgeleerd om veilig en vloeiender te kunnen motorrijden.

Na de training wordt er een certificaat uitgereikt die bij diverse verzekeringsmaatschappijen korting geeft op de verzekeringspremie van je motor.

 

Voor de beginnende motorrijder die nog maar kort in het bezit is van zijn rijbewijs en toch graag deel wil nemen aan de bergtrainingen hebben wij oplossingen. Een mogelijkheid is om bij één van onze instructeurs een voorbereidende rijvaardigheidstraining te volgen om de bochtentechniek en kijktechniek voorafgaand aan de training te verbeteren, zodat je beter voorbereid bent voor een bergtraining van Moto Sportivo. Let wel, dit is een mogelijkheid, het hoeft niet.

Kijk voor meer informatie ook eens bij de RRT Regiotraining.

Heb je nog vragen over het bovenstaande neem gerust contact op met ons voor passende oplossingen.

 

De instructeurs:
Sinds 1 juni 2014 is de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM) gewijzigd. In deze wet WRM wordt bepaald dat iedereen die rijonderricht / rijinstructie geeft verplicht is om in het bezit te zijn van een geldig WRM certificaat voor het geven van rijonderricht of rijinstructie tijdens voortgezette rijopleidingen voor motorrijders en voortgezette rijvaardigheidstrainingen zoals bergtrainingen.
Moto Sportivo onderscheidt zich vanaf 2014 t.o.v. veel andere aanbieders die voortgezette rijopleidingen aanbieden door alleen nog maar samen te werken met gecertificeerde instructeurs.
Alle instructeurs die bij Moto Sportivo rijvaardigheidstrainingen geven hebben een WRM certificaat en bijna alle instructeurs hebben naast hun opleiding een aanvullende opleiding en/of trainingen gevolgd. Zij zijn zeer ervaren en door ons met zorg geselecteerd.

 

De groepen:
Bij de 3 en 4 daagse trainingen wordt er gereden met 1 instructeur op maximaal 6 cursisten, bij de 8/9 daagse trainingen is het aantal max. 7 cursisten per instructeur. Hierdoor komt een ieder regelmatig aan bod.
Door de koffie en lunch gezamenlijk te genieten op vaste locaties blijft het groepsgevoel behouden.

Bochten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De routes:
Met de Bergtrainingen rijden we door bergachtige gebieden in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk.
De routes zijn met grote zorg uitgezet. Zo zijn er vele mooie wegen met allerhande bochten en diverse uitdagingen.
Door een juiste balans in de rijafstand tijdens de routes en tijd voor instructie wordt er een goed resultaat uit de training gehaald en zal het rijplezier tijdens deze trainingen nog meer verhoogd worden.
De routes worden standaard aangeleverd in een Garmin GPS-bestand.
Voor diverse routes is deze ook te verkrijgen voor Tomtom navigatiesystemen.
En mocht je niet in het bezit zijn van een navigatiesysteem dan wordt een uitgebreide routebeschrijving op papier, netjes aangeduid met de kilometerstanden bij de afslagen aangeleverd bij aanvang van de training.

Piesport

doorkijk