Bergtraining Paasweekend 22 t/m 25 april 2011


Geschreven door Deborah Koolen
27 april 2011

 

Afgelopen weekend genoten in de Eifel van de motortraining. Donderdagavond was ik al naar een B&B gereden in Velden, zo'n 3 km van het vertrekpunt af. Vrijdagochtend half 9 verzamelden we bij het Van der Valk hotel in Venlo. Daar was de kennismaking en daarna werden we in groepen verdeeld. Ik zat bij de rustige groep (had ik ook aangegeven) en met zijn zessen plus instructeur zijn we toen op pad gegaan. Het eerste stukje wel snelweg in Duitsland maar daarna al snel binnendoor verder. Onderweg werd er ook regelmatig gestopt voor uitleg.
Ook was er een stop waarbij we weer eens "straatje moesten keren" binnen de pionnen, iets wat ik sinds mijn examen niet meer had gedaan maar ik kon het gelukkig nog wel. Scheelde ook dat dit linksom ging en niet rechtsom (die beheerste ik minder ;)).
Maar jeetje, de eerste haarspeldbochtjes waren toch wel afzien hoor! Ik had nog nooit in de bergen gereden, sterker nog mijn bandietje en ik waren voor het eerst samen in het buitenland. Dus dit waren ook de eerste haarspeldbochten! Binnen de rustige groep werd er ook flink tempo gereden, soms dacht ik echt ik laat ze maar even gaan want dit gaat mij te snel op deze weggetjes. In de loop van het weekend is dat wel goed gekomen hoor ;).
Zaterdag hebben we de Moezelrit gereden. Weer veel bochtjes maar ook gewoon langere stukken langs de rivier. Schitterende route. Op zondag de Hunsruck toer gereden, weer een ander type landschap. Die dag lagen er ook 3 paaseitjes op mijn motor 's ochtends ;-). Tweede paasdag dan toerend terug richting Nederland en eindigend bij een ijssalon voor de afsluiting. Daarna moest ik dus nog naar huis rijden. Dat is dan toch nog een heel eind en ik kwam ook nog file tegen onderweg :-(. Mijn knieën waren toen ik thuis kwam helemaal stijf en pijnlijk.
Het was een gezellige groep, aardige mensen en alles was goed geregeld. De organisatie heeft ook allemaal actiefoto's gemaakt. Hoe vaak krijg je uiteindelijk foto's van jezelf op je motor hè. Ook is er gefilmd en dat zal wel op hun website t.z.t. komen. Ben benieuwd :-).
Groet, Deborah.