Dolomieten: here we come!!

Geschreven door Esther ten Hof (Instructrice Moto Sportivo)
7 september 2010

Net als vele voorgaande jaren stond ook dit jaar weer een week motorrijden gepland in het walhalla voor de motorrijder die van sturen houdt: de Dolomieten!! Het toeval wilde dit keer dat de oprichters van Moto Sportivo, Peter Dijkstra en Marcel Steijger, in diezelfde week 40 kilometer verderop in een hotel zaten om van daaruit de routes voor volgend jaar uit te zetten en geschikte pauze- en lunchlocaties te zoeken.
Het moge duidelijk zijn, dit vroeg om samen rijden, want ook bij motorrijden geld 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd'. En dus gingen we samen op pad om voor volgend jaar de mooiste plekjes en stuurweggetjes te zoeken en te verwerken in een aantal zeer afwisselende en uitdagende tochten.
Ook dit jaar was het weer één groot feest, want wat is dit toch een fantastische plek voor ons motorrijders! De ene geweldige pas na de andere zorgt ervoor dat je qua stuurkunsten niks tekort komt en niet bang hoeft te zijn in te dutten omdat het saai wordt. Gelukkig staan op de grotere passen bordjes met bochtnummers, zodat je niet hoeft te vrezen de tel kwijt te raken, want passen met meer dan 20 haarspeldbochten omhoog en minimaal zo'n zelfde aantal om weer beneden te komen, zijn geen uitzondering.


Deze passen zijn met elkaar verbonden door goed aangelegde wegen die door bossen en valleien lopen met kleinere idyllische dorpjes en grotere bergsportdorpen waar veel te zien en beleven is. Het verkeer is goed ingespeeld op de vele motorrijders en men is over het algemeen zeer tolerant. Tel daarbij op de prachtige omgeving met adembenemende vergezichten en ruige bergtoppen, de fantastische Italiaanse keuken en de vriendelijke mensen en je waant je niet alleen in een 'bikers paradise', je bent er ook echt!
Ons unaniem oordeel was dus wederom dat dit toch wel de leukste speeltuin voor volwassenen is. Dus voor iedereen die van sturen, goed eten, een mooie omgeving en een gezellige sfeer houdt en die wel eens wat anders wil proberen dan onze Hollandse dijkweggetjes en de Duitse Eifel, zorg dat je er bij bent volgend jaar, want het gaat zeker een groot succes en een fantastisch mooie en gezellige week worden.
Ik hoop dan ook veel nieuwe en bekende gezichten te zien volgend jaar tijdens de training in de Dolomieten. Tot dan!

 

Sportieve motorgroeten,
Esther