Paasweekend Moto Sportivo


Geschreven door Jolanda Verwijs
19 mei 2011

Naar aanleiding van vorig jaar en mijn vraag of ik mee mag met de SUPERKRAATS zijn wij met Pasen een weekend met Moto-Sportivo naar de Eifel geweest voor een trainings weekend in de bergen. We zijn op ons gemak via Lunteren: Peter Kruithof en in Ede: Jan Leeuwis opgehaald richting het zuiden gegaan.

Via Duitsland naar Venlo gereden onderweg even gestopt voor koffie, en in het van de Valk hotel nog een biertje voor het naar bed gaan genuttigd. (Jan bedankt, een mooi ritje zo binnen door)
's Morgens lekker ontbijtje en fris aan de start om 9 uur op het parkeerterrein.
We werden ingedeeld naar wat je had vermeld bij de aanmelding, rij- ervaring en hoelang een motor rijbewijs. Het eerste half uur reden we snelweg en op een parkeer plaats werden we even bij gepraat om te zien of je in de goede groep zat.
Kort na deze stop de snelweg af en richting Daun.
Onderweg zijn we nog gestopt voor een lekkere lunch. En na het mooie bochtenwerk kwamen we rond half zes aan in het Eifelhotel. We kregen de sleutel van de kamer en werden rond zeven uur verwacht in de ontbijtzaal voor een korte theorieles. Na de les kregen we een menukaart met de keuze vlees of vis. Het eten was goed. Nog een paar biertjes en lekker slapen.

Zaterdag morgen vanaf het hotel richting Lutzerath en Beuren naar de Moesel Het weer was geweldig mooi zo rond de 28 graden. Haast te warm als je even stil stond.
Daar hebben we mooie binnen weggetjes lange bochten korte haarspeldbochten gereden.
In Berkastel-Kues op een terras koffie gedronken en weer verder over mooie weggetjes en bochtjes.
Arthur onze instructeur voor dit weekend vond dat wij heel goed reden en ook nog wat van hem konden leren.
Hij noemde dat een voorbochtje Kort voor het ingaan van een bocht de motor iets naar buiten sturen en dan de bocht in gaan, dat ging heel vloeiend.
De zaterdagavond in het hotel was er grillbuffet en gratis drinken.

Zondag zijn we richting Bernkastel-Kues naar Piesport gereden en daar verschillende keren op en neer gereden Mooie bochten liggen daar.
Van Arthur kreeg ik een complimentje om dat ik zo goed meereed.
Als er niets aan de motor mankeerde en Henk deed de bocht niet vloeiend genoeg, lag het volgens Arthur echt aan hem want volgens Arthur lag het zeker niet aan mij. ;-)
Na "Piesport"richting Trier en in Birkenfeld een koffiestop lunch gemaakt.
Weer richting Cochem en in Urzig nog een ijsje gegeten door naar Bonsbeuern en terug naar Daun.
's Avonds nog theorie in de eetzaal en lekker buiten op het terras met een biertje gezeten voor dat we zijn gaan slapen.

Maandag morgen weer fris op pad richting huis. Op een parkeerplaats nog even een oefening over een autoband rijden.Onze terugreis liep langs de Nurnbergring en het einde van ons weekend was bij de ijssalon in JĂșlich. We kregen een certificaat mee (ook ik voor duopassagier)
Jolanda Verwijs