Duitsland – Italie – Oostenrijk – Frankrijk

Bergtrainingen

Rijvaardigheidstrainingen voor iedere motorrijder in bergachtige gebieden door ervaren gediplomeerde / gecertificeerde instructeurs.

Moto Sportivo organiseert bergtrainingen voor iedere motorrijder. Onze rijvaardigheidstrainingen worden gegeven in bergachtige gebieden door ervaren gediplomeerde / gecertificeerde instructeurs. Tijdens de trainingen worden aanwijzingen gegeven om de motorrijder nog veiliger en vloeiender te laten rijden. Aspecten die aan bod komen zijn o.a. positie op de weg, bochtentechniek, remmen bij hogere snelheden, kijktechnieken, gevaarherkenning en inhaaltechnieken. De veiligheid bij het motorrijden komt uitgebreid aan bod. Tijdens alle trainingen zorgen we ervoor dat je een diversiteit aan infrastructuur tegenkomt op de routes.

Met de bergtrainingen rijden we door bergachtige gebieden in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk. De routes zijn met grote zorg uitgezet en gaan over vele mooie wegen met allerhande bochten en diverse uitdagingen. Door een juiste balans tussen de rijafstand tijdens de routes en de tijd voor instructie wordt er een goed resultaat uit de training gehaald en zal het rijplezier tijdens deze trainingen nog meer verhoogd worden.

Onze bergtrainingen

Voor Wie en Welke motoren ?

De trainingen van Moto Sportivo zijn geschikt voor iedere motorrijder, of je nu weinig of veel ervaring hebt, op een chopper of sport(toer)motor rijdt, een rustige of juist een sportieve rijstijl hebt. De groepen worden bij ons zoveel mogelijk ingedeeld op rijstijl, ervaring, type motor enz. Zo rijdt iedereen in een voor hem of haar geschikte groep waarmee we willen voorkomen dat je als motorrijder in een groep het gevoel krijgt in een treintje te moeten rijden. De gemiddelde rijsnelheden in bergachtig gebied liggen voor een rustige motorrijder op ongeveer 40 km/u. Een gevorderde motorrijder rijdt ongeveer 50 km/u gemiddeld. Aangezien hoge snelheden in bergachtige gebieden niet zo relevant zijn, maakt het niet uit of je op een sportmotor, toermotor, of cruiser rijdt. Na afloop van onze bergtraining hopen wij dat je genoten hebt van de gezelligheid en vooral het nodige hebt bijgeleerd om veilig en vloeiender te kunnen motorrijden. Na de training wordt er ter herinnering een certificaat uitgereikt.
Enkele verzekeringsmaatschappijen geven korting op de verzekeringspremie van je motor. De meeste hebben hun verzekeringsvoorwaarden aangepast en de rijvaardigheidskorting van vroeger standaard verwerkt in de premie.

Pin It on Pinterest

Share This