Italië

BERGTRAINING DOLOMIETEN

 9-daagse training

Van Moto Sportivo kun je verwachten dat de tijd die we in de Dolomieten zijn goed gevuld wordt met een mix van motorrijden, motorbeleving, gezelligheid en een goede instructie in een mooie omgeving met mooie motorroutes.
De Dolomieten is een bergketen die deel uitmaakt van de Zuidelijke Kalkalpen. Typisch voor de Dolomieten zijn de gletsjers, steile rotswanden en pieken, die ontstaan zijn door erosie en verwering. De hoogste top van de Dolomieten is met 3343 hoogte de Marmolada. Op deze hoogte zullen wij niet komen maar we rijden wel langs de voet van deze hoogste berg. Op de rustdag kan je met de berglift omhoog naar de top van de Marmolada alwaar je verre uitzichten hebt o.a. over het Sellamasief. Fototoestel dus niet vergeten!

Ook zullen we de San Boldo pas rijden.

Tijdens de training rijden we over andere passen en bergen. Uiteindelijk is het zelfs mogelijk om op de rustdag een hoogte van 2758 meter op de Stelvio te bereiken.

Met deze 9-daagse bergtraining wordt er gereden in groepen van maximaal 7 cursisten per instructeur. Het betreft een volledige bergtraining en niet een begeleide training toertocht zoals bij soortgelijke instellingen vaak aangeboden wordt.
De instructeurs die mee zijn, zijn de Gediplomeerde WRM gecertificeerde instructeurs van Moto Sportivo.

Tijdens de rijvaardigheidstraining worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Bochtentechniek (korte bochten, lange bochten, haarspeldbochten en onoverzichtelijke bochten)
  • Kijktechnieken
  • Rijtechnieken o.a. zithouding en tractie
  • Diverse stuurtechnieken
  • Remtechnieken
  • Verkeersveiligheid zoals verkeersinzichten en lezen van de weg

9-daagse bergtraining Dolomieten Italië

Boek nu voor Juni/Juli 2020

Deze reis is onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen

Inclusief:
6 overnachtingen op basis van Half Pension
Gebruik wellness center, zwembad met glijbaan, sauna met meerdere dampbaden aanwezig in het hotel
Training in Italië

Exclusief:
Kosten overnachting heen- en terugreis

* Duopassagiers en meereizende partners en kennissen die niet aan de training deelnemen € 250,00 korting

Programma

We verblijven 6 nachten in een hotel vlakbij de Karersee aan de Karerpass of in Vigo di Fassa. Van hieruit rijden we iedere dag een andere route om zoveel mogelijk van het gebied te kunnen zien en om zoveel mogelijk motorplezier in een dag te stoppen.
Zoveel bochten rijden in één dag lukt je bijna nergens anders. Het is een ware uitdaging en de beleving is hier geweldig.
Elke pas heeft zijn eigen gezicht. Op de rustdag is er de mogelijkheid om via de smalle Gaviapas naar de niet te missen Stelviopass te rijden met zijn meer dan 40 haarspeldbochten in 25 kilometer. Tijdens de training komen we ook over de sprookjesachtige Manghenpas en passo Ghiau.

Vrijdag / Zaterdag:
Er wordt op eigen gelegenheid naar het hotel in Italië gereden, dit kan zijn op de motor of met auto met aanhanger. Met de auto met aanhanger is de reis in één dag te doen. Wanneer je op de motor naar Italië af wilt reizen, adviseren wij een overnachting te nemen en de reis over twee of meerdere dagen te verspreiden. Neem bijvoorbeeld een overnachting in Oostenrijk zodat je de 2e dag nog ongeveer 200 km hoeft af te leggen.
Belangrijk is wel dat je op tijd, uiterlijk zaterdag middag aanwezig bent in het hotel. Het liefst zien we jullie daar rond 11:00 uur zodat we ’s middags nog een kennismakingstoer kunnen rijden met zijn allen.
De kennismakingstoer van ongeveer 150 km start tussen 13:00 – 14:00 uur.

Deze dag rijden we de route over de kleine dolomieten, 5 bergpassen met hoogtes tussen de 1350 – 2250 meter. De lengte van de route is ongeveer 275 km.

We rijden naar het zuiden van de Dolomieten. Deze route is ongeveer 225 km.

Tijdens deze rustdag kun je ervoor kiezen in de buurt van het hotel te blijven of bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de stad Bolzano of met de berglift de Marmolada omhoog om van de vergezichten te genieten. Vrij rijden kan uiteraard ook, voor deze dag hebben we een toertocht boven Bolzano. De andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan de welbekende Stelviopass. Via diverse passen en via de smalle Gavia pas brengt het ons via de vele haarspeldbochten van de Stelvio weer richting het hotel. Tijdens deze route komen we deze dag op hoogtes van 500 m t/m het hoogste punt van deze week 2758 meter. Het is ook mogelijk de kennismakingtoer (150 km) nogmaals te rijden en een kijkje te nemen bij de Karersee. Ook is er een nieuwe route op GPS beschikbaar die naar de leuke San Boldo pass gaat. Italie Dolomieten

Route op woensdag:
Deze route brengt ons richting het Gardameer.

Route op donderdag:
Grote Dolomieten: Deze route brengt ons, om het af te leren, over 9 passen door de Grote Dolomieten.

Terugreis op vrijdag /zaterdag:
Op vrijdag rijden we op eigen gelegenheid naar huis en kan je kiezen in één of twee dagen naar huis te rijden al dan niet via de snelweg of via een stuk toeristische route bijvoorbeeld over Oostenrijkse passen, vervolgens via de autobahn in Duitsland en dan over de Hunsrück en de Eifel huiswaarts te rijden.

Om de kwaliteit van onze trainingen te waarborgen en wij de prijs betaalbaar willen houden wordt er gereden met minimaal 4 en maximaal 7 cursisten per instructeur.
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt i.v.m. reservering van de hotelkamers. Wil je graag mee met deze bergtraining schrijf je dan spoedig in. Het minimaal aantal cursisten om de training doorgang te laten vinden is 5 per instructeur.

Dolomieten – Italië

“Er is geen ander gebied dan de Dolomieten, waar je zoveel motorplezier in een dag kan stoppen. Gecombineerd met goede instructie en  een belevenis die je als motorrijder niet missen mag”

Vigo di Fassa

Wellness Hotel in Italië

We verblijven in een fantastisch hotel aan de Karerpass met uitzicht over Vigo di Fassa.
Dit hotel is van dezelfde familie alwaar we in 2015 verbleven. Er kan gekozen worden uit verschillende soorten kamers, op aanvraag zijn er ook familiekamers beschikbaar. Met mooi weer is het prima vertoeven op het terras.

Voor een verkoelende duik kunt u terecht in het overdekte zwembad of heerlijk relaxen in het uitgebreide welnesscenter met een heerlijke jacuzzi, warmwaterbaden, sauna, diverse stoomcabines en een reuze glijbaan.

In het hotel is een indoor klimwand aanwezig alwaar u kunt klimmen op de rustdag en op diverse avonden entertainment.

De motoren worden kosteloos en veilig in de garages gestald.

Perfectioneer je bochtentechniek in een fenomenale omgeving

Pin It on Pinterest

Share This