Duitsland

BERGTRAINING HARZ

4-daagse training

De Harz is een motorvriendelijk streek die ligt in het noordelijkste middelgebergte van Duitsland en wordt steeds populairder bij de motorrijder. Het is een bosrijke streek met veel water, het landschap is weids en de wegen met de vele bochten zijn goed voor een leerzaam weekend vol plezier.

Tijdens de rijvaardigheidstraining worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Bochtentechniek (korte bochten, lange bochten, haarspeldbochten en onoverzichtelijke bochten)
  • Kijktechnieken
  • Rijtechnieken o.a. zithouding en tractie
  • Diverse stuurtechnieken
  • Remtechnieken
  • Verkeersveiligheid zoals verkeersinzichten en lezen van de weg

4-daagse bergtraining Harz Duitsland

7 juni t/m 10 juni 2019
(Pinksterweekend)

Deze reis is onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen

Inclusief:
3 overnachtingen op basis van Half Pension

* Duopassagiers en meereizende partners en kennissen die niet aan de training deelnemen € 150,00 korting

Programma

Er wordt verzameld en gestart met de training om 9:00 uur in Hengelo alwaar de deelnemers verdeeld worden over de instructeurs. Bij de koffie/lunchstop wordt er nog eens gekeken naar (het niveau van) de groepsindeling en wordt iedereen in de juiste groep ingedeeld. Hierdoor wordt voorkomen dat het idee ontstaat in een treintje te moeten rijden als er iemand van een lager niveau in de groep zit of dat je het idee krijgt boven je macht te rijden als de groep te snel gaat voor jou.

Deze route brengt ons naar het midden en noordwesten van de Harz. Ook wel de Oberharz genoemd. Lang gestrekte wegen door bosrijk gebied en bochtenwerk langs de bergen van het Harzmassief wisselen elkaar af. Aan het einde van deze dag wacht ons in het hotel een diner of wanneer het weer het toelaat een barbecue avond.

Vandaag gaan we via het nationalpark naar de ongerepte oostelijke Harz. We komen langs de berg Brocken, de hoogste berg van het Harzgebergte (1142 meter). Helaas komen wij niet verder dan ongeveer 700 meter hoogte.

Helaas rijden we op deze laatste dag weer huiswaarts via het nationalpark de Harz.

Aan het eind van de training is er een korte nabespreking en wordt ter herinnering het certificaat uitgereikt.
Na het nuttigen van een drankje of ijsje in de ijssalon keert iedereen weer huiswaarts.

Om de kwaliteit van onze trainingen te waarborgen en wij de prijs betaalbaar willen houden wordt er gereden met minimaal 4 en maximaal 7 cursisten per instructeur.
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt i.v.m. reservering van de hotelkamers. Wil je graag mee met deze bergtraining schrijf je dan spoedig in. Het minimaal aantal cursisten om de training doorgang te laten vinden is 5 per instructeur.

Goslar-Hahnenklee

Hotel in de Harz

De motoren worden op de binnenplaats geparkeerd.
De kamers zijn comfortabel en in het hotel is een zwembad en sauna aanwezig.
Logies in het hotel is op basis van halfpension wat inhoud dat er of een menu geserveerd word of een lopend buffet klaar staat. Bij mooi weer wordt er een barbecue/grill avond georganiseerd.

Perfectioneer je bochtentechniek in een fenomenale omgeving

Pin It on Pinterest

Share This