Duitsland

BERGTRAINING ZWARTE WOUD

5-daagse training
Deze training brengt u naar het Zwarte Woud, het grootste middelgebergte in Duitsland.
We rijden door het nationaal park Schwarzwald waarbij de bekende Schwarzwald-Hochstraße zeker niet zal ontbreken.

Het bosgebied bestaat uit dennen- en sparrenbomen. De hoogste top van het Zwarte Woud is de Feldberg (1493m); andere bergen in het Zwarte Woud zijn de Kandelberg en de Schauinslandberg.
De wegen die we lekker vlot kunnen rijden zijn afwisselend van korte bochten tot heerlijke brede wegen met lange (soms onoverzichtelijke) bochten. Eigenlijk precies wat de motorrijder wil tijdens een bergtraining.
Uiteraard is het op de terugweg mogelijk een extra overnachting te nemen op de Hunsrück of in de Eifel zodat je de volgende dag uitgerust thuis komt of nog een extra tocht door de Eifel rijdt.

Tijdens de rijvaardigheidstraining worden de volgende onderwerpen behandeld:

 

  • Bochtentechniek (korte bochten, lange bochten, haarspeldbochten en onoverzichtelijke bochten)
  • Kijktechnieken
  • Rijtechnieken o.a. zithouding en tractie
  • Diverse stuurtechnieken
  • Remtechnieken
  • Verkeersveiligheid zoals verkeersinzichten en lezen van de weg
5-daagse bergtraining Zwarte Woud, Duitsland

Geannuleerd

(4 overnachtingen, 5 dagen training)
Met deze 5-daagse bergtraining wordt er gereden in groepen van maximaal 7 cursisten per instructeur.

Naovernachting in de Eifel of op de Hunsrück is extra bij te boeken; de thuiskomst-datum is dan 1 dag later op donderdag.

Prijzen zijn excl. kosten overnachting heen- en terugreis.

*Duopassagiers en meereizende partners en kennissen die niet aan de training deelnemen € 200,00 korting

Programma

We verzamelen en vertrekken vanuit Venlo.
De afstand tot het hotel is 460 km; de ligging van het hotel is aan de bovenzijde van het Zwarte Woud. Het voordeel is dat we de afstanden van de routes nog beperkt kunnen houden.
Met een korte tussenstop komen we ongeveer 12:00 aan bij de lunch.
Na de lunch zullen we ongeveer 210 km binnendoor rijden zodat we rond 17:00-17:30 aankomen bij het hotel.
Om een beetje bij te komen van de heenreis zullen we na enkele oefeningen, zoals remmen en slalommen, een route rijden van een lengte van 250 km door de bossen in het Noorden van het Zwarte Woud. Ook zal de bekende Schwarzwaldhochstrasse op deze route niet ontbreken.
In het weekend is de Schauinslandberg gesloten voor motoren en rijden we deze route via de hoogste bergen (Feld-, Belchen- en Kandelberg) van het Zwarte Woud op een doordeweekse dag.
Het is een lange route van ongeveer 350 km, maar door de brede wegen met mooie lange doordraaiende bochten is deze route vlot te rijden.
Zie de video’s hieronder:
Deze route gaat door het zuidoosten van het Zwarte Woud.

Op de laatste dag is er de keuze om op eigen gelegenheid te gaan rijden of mee te gaan met de dag-toertocht binnendoor terug.
Wanneer we aan het eind van de middag bij de pauzelocatie komen naast de autobaan A61 gaat iedereen zijn eigen weg huiswaarts.
Voor diegenen die de afstand te groot vinden om in één keer naar huis te rijden hebben we de mogelijkheid om op eigen kosten een na-overnachting te nemen in een hotel of pension in de Eifel of op de Hunsrück. De volgende ochtend kun je dan na het ontbijt lekker uitgerust en voldaan huiswaarts keren of nog een mooie dagtocht door de Eifel rijden.

Enzklösterle

Hotel in het Zwarte Woud

We verblijven in een hotel in Enzklosterle, op een prachtige locatie. Het hotel heeft ruime kamers en een fantastisch uitzicht.

Naast een goed en uitgebreid ontbijt is er ‘s avonds een uitstekend diner (à la carte) en wordt er eenmaal per training een grill-/bbq-avond georganiseerd.

Perfectioneer je bochtentechniek in een fenomenale omgeving

Pin It on Pinterest

Share This