Moto Sportivo

“Super leuke dag gehad. Esther, bedankt veel van je geleerd. Groeten Jan Harkema.”

Jan Harkema

Bochtentraining 29 september 2018

“Het waren leuke en leerzame dagen. Fijne instructeurs die rust en ervaring uitstralen en de tijd nemen om je persoonlijk te begeleiden. De routes waren afwisselend en de omgeving verveeld geen moment. Leuk om te zien hoe alle cursisten zelfverzekerder gaan rijden. Een absolute aanrader!! ik ga zeker nog een keer vaker mee !!”

Simon van Berkel

Bergtraining Zwarte Woud 15 t/m 20 september 2018

“Vandaag onder de begeleiding van Esther een dag training gehad op circuit Lelystad. Een tweedeling, in de ochtend finetuning en diverse leermomenten en ’s middags het circuit op. Eerlijke en goede feedback en juiste ondersteuning. Dit was een superdag. Volgend jaar weer. Thanks allen. Cheers”

Erik

Bochtentraining Lelystad 4-8-2018

“Heb wederom weer wat geleerd/ervaring opgedaan. Als voorbeeld; ik ben, nog meer dan bij voorgaande training de achter rem (trekken motor) gaan gebruiken in de haarspelden. En wat blijft is de gezelligheid, het ontmoetten van andere motorrijders die toch ook dezelfde instelling qua motorrijden hebben als ik. Een betere/veiliger motorrijder worden.”

Jan Korting

Bergtraining Eifel Hemelvaart 2017

“De 3-daagse bergtraining Eifel d.d. 2 t/m 4 september 2017 heb ik als zeer leerzaam en superleuk ervaren. De groep was niet te groot, waardoor er 2 groepjes met een instructeur reden. De omgeving is prachtig en de wegen met z’n hellingen en dalingen een lust voor de motorrijder! Alles was goed georganiseerd. Zeker een aanrader!”

Tamara

Bergtraining Eifel september 2017

“Vier dagen training gehad, door privéomstandigheden moesten ik en mijn vriendin op vrijdag terug naar Nederland. Na overleg met de organisatie was dit zeer netjes geregeld, en ook het (later) eten op die avond was geen enkel probleem en met het hotel kortgesloten. Verder zeer mooie routes met voldoende uitdaging en moeilijkheidsgraad, zeer bekwame instructeurs en een zeer leuke en enthousiaste groep waarbij iedereen positief meedeed.”

Barry

Bergtraining mei 2017 in de Eifel

“Eerste deelname aan een training dus ik laat de dag maar over me heen komen. Was nogal bezorgd of ik met mijn 35 jaar oude Honda Goldwing 1100 wel mee zou kunnen komen met de rest, dus opgegeven bij de groep ‘rustige rijders’. Een groep rijders van diverse samenstelling: sommigen met minder goede ervaringen en het vertrouwen een beetje kwijt, anderen toeren voornamelijk en willen graag wat bijleren. Voor eenieder was er aandacht en goede tips. Rijden achter de instructrice geeft je een goed beeld van de lijnen die gestuurd kunnen worden en iedereen krijgt de aandacht die nodig is. Het resultaat is aan het eind van de middag duidelijk zichtbaar: meer vertrouwen, betere lijnen, snellere bochten. Niet te kopiëren op de openbare weg, maar wel prettig om te weten dat je altijd nog wat over hebt en het vertrouwen om dat te gebruiken in geval van nood of verkeerde inschatting. Een zeer leerzame middag voor ieder op zijn/haar eigen niveau en ontzettend leuk om te doen. Volgend jaar weer en maken we er met onze rijdersgroep een gezamenlijke dag van. Top! “

Peter Hendriks

Bochtentraining Lelystad 29 september 2018

“Heb zeer goede ervaring met Moto Sportivo, zeer goede instructeurs, zeer geode begeleiding, zeer deskundig “

Hans Hagenaars

Bochtentraining Lelystad

“29 juni heb ik meegedaan met de rijvaardigheidstraining in Lelystad. Het was een top ervaring. Even alleen letten op je techniek. Even een opfriscursus met handige tips. Echt een aanrader voor iedereen.”

Femke

“Erg leuk weekend gehad met prachtige routes in een prachtige omgeving. Goede begeleiding gehad en naast het rijden was er ook aandacht voor theorie en oefeningen, wat ik een grote toegevoegde waarde vond. De groep was heel divers, van rond de 20 tot ruim boven de 60, mannen en vrouwen uit heel het land. Ik kende niemand van tevoren, maar dat maakte niet uit. Het was erg gezellig. Een weekend met Moto Sportivo is zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb al zitten kijken wanneer ik de volgende keer mee zou kunnen!”

W. Bouwman

Eifel mei 2017

“Het was een leerzame dag, waarin niet alleen het bochtenwerk belicht is. Ik zou iedere motorrijder aanraden om zo’n cursus te doen. Op een circuit kun je namelijk redelijk in eigen tempo alle tips en handreikingen uitvoeren en ervaren.”

Judith Wennink

Bochtentraining 5 augustus 2017

“De bergtraining kan ik iedereen aanraden om te doen. Hier in Nederland is rijden op een motor vrij simpel en dat wil niet zeggen dat je overal in Europa goed kan rijden. Door deze training Heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en kan ik mooier en beter door de bochten. Al hoewel ik snelheid minder belangrijk vindt is het wel lekker dat je ook met een lekkere snelheid door de bochten kan.”

Igor A.

Bergtraining september Zwarte Woud

“Na 4 bergtrainingen nu eens een training gedaan op het circuit in Lelystad. Dat is toch weer een andere beleving van het motorrijden! Een aantal oefeningen op het circuit, met name de speeltuin, zijn anders dan tijdens een bergtraining. Ook de rondjes op het circuit in de middag zijn heerlijk. Wat minder goed voor de steppies en de banden zien er ook iets anders uit dan aan het begin van de dag… 🙂 Toch weer meer ervaring opgedaan dankzij de goede feedback van de instructrice. Goed geregeld door Moto-Sportivo.”

Peter Bakker

Circuittraining 4 augustus 2018

“Afgelopen vrijdag in de stromende regen gemeld bij het circuit in Lelystad, na korte uitleg de kletsnatte baan op. In de ochtend bijzondere verrichtingen, waaronder een bermvlucht, noodstop etc geoefend, daarna de speeltuin in. Waar de stoepranden geoefend konden worden en dijkje rijden. Na de prima lunch, konden de bochten geoefend gaan worden, en nog steeds stromende regen. Na goede instructies werd de snelheid steeds meer opgevoerd. En het circuit zowel links als rechtsom gereden. Een super ervaring, zeer goede instructrice, ondanks de regen een dag eigenlijk voor iedere motorrijder en een echte aanrader.”

Michiel

Bochtentraining Lelystad 8 juni 2018

“Van 7 tot 9 Juli heb ik meegedaan aan de bergtraining in Sauerland, De dag voor de training heb ik kunnen genieten van de Overnachting en ontbijt in het Van der Valk hotel te Duiven, er was een speciale regeling getroffen voor de cursisten van Moto Sportivo. De volgende 3 dagen heb ik heel erg mogen genieten van de training, het weer en de mede motorrijders in de groep (ik vond zelf dat er een goede sfeer hing). Aan het eind van de training de diploma-uitreiking gehad en te horen gekregen wat goed ging en wat m’n verbeterpuntjes zijn. Verder ben ik heel erg positief over hoe alles geregeld was.”

Martijn de Jong

Bergtraining Sauerland 2017

“Leerzame dag op het circuit gehad. Na instructie genoeg tijd om dit in praktijk te brengen. Niks moet! Dus lekker uitproberen wat er binnen je mogelijkheden ligt! Een aanrader voor elke motorrijder, jong, ervaren of onervaren.
Ik kijk uit naar de bergtraining in de Harz! En lof voor de Wegenwacht!”

Sjanneke

Bochtentraining Lelystad

“Ik vond dit weer een hele leerzame en ook leuke dag. Een enthousiaste instructeur die het ook duidelijk uitlegde waarom dingen zo gedaan werden, TOPPIE”

Margon

Bochtentraining Lelystad

“Prima dag, regen in de middag is alleen maar een voordeel. Je komt immers om te leren.”

Rob Hoogland

Bochtentraining Lelystad

“Marcel, jij en je team hebben er voor mij een onvergetelijke training (vakantie 🙂 ) van gemaakt. Wat een geweldig gebied daar in de dolomieten en natuurlijk heerlijke bochtige routes. Gisteren jouw terugroute gereden en na de Fernpass besloten om toch maar in mijn eigen bed te gaan slapen. Nogmaals van harte bedankt voor jou en Esther en Gino natuurlijk.”

Marco Elewout

Bergtraining Dolomieten

“Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad bij deze training. Mooie routes die spannend en leerzaam zijn en een leuke groep. Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt Moto Sportivo!”

Michel Mes

Bergtraining Oostenrijk

“Was een fantastische bergtraining. Veel geleerd”

Henk de Jong

Bergtraining Eifel

“Niet goed wetend wat ik kon verwachten vroeg in de ochtend richting Lelystad getogen. Na een welkome kop koffie en een korte uitleg werd direct de baan op gegaan waar in de ochtend een aantal oefeningen stonden gepland: Bermvlucht, remmen, remmen in een bocht, keren op de weg en slalom. Stuk voor stuk gericht op de dagelijkse situatie op de weg. Rode draad van alle oefeningen: KIJKEN! Iedereen kent wel de uitspraak ‘waar je naar kijkt ga je naar toe’, dat wordt hier echt duidelijk. Veel persoonlijke aandacht en tips.
Aan het einde van de ochtend werden de eerste rondjes op het circuit gereden. Om de twee rondjes werd er van positie gewisseld, zodat een ieder direct achter de instructrice kwam te rijden. Ook hier weer persoonlijke aandacht en tips over kijken en het optimaal nemen van een bocht.
’s Middags werd het circuit andersom gereden, da’s weer een hele andere ervaring en beleving!
Al met al een zeer geslaagde dag wat mij betreft, veel geleerd en op de terugreis naar huis al direct de opgedane kennis in praktijk gebracht. De organisatie met name de instructrice en Marcel, bedankt voor de leerzame dag! Ik denk dat ik nog wel eens een keertje terug kom.”

Arno

Bochtentraining Lelystad

“Uitermate leerzame en vooral ook leuke dag, ik zou het iedereen aan willen raden!”

Vincent Suzuki GSX-R 750

Bochtentraining Lelystad

“Geweldig leuke en leerzame dag gehad. Complimenten voor de organisatie en in het bijzonder voor de instructeur. Zij voelde de groep goed aan en heeft op een enthousiaste wijze, met individuele aandacht voor ieder groepslid, de lesstof over weten te brengen. Ik zal Moto-Sportivo zeker aanbevelen bij anderen!”

Peter

Bochtentraining Lelystad

Mooi concept en professionele begeleiding. Prima om als beginnende en gevorderde motorrijder aan deel te nemen. Veel nieuwe dingen opgestoken en een opfrisser voor wat is weggezakt. Een aanrader voor de motorrijder die beter wil leren rijden.

Erik van Eden

April 2016

Dit was voor mij de eerste keer. Heb het als heel leerzaam en gezellig ervaren. De routes waren prachtig. Lekker kilometers maken door een schitterend landschap. Hebben het ook geweldig getroffen met prachtig zonnig weer. Mooie foto’s gekregen. Heb er erg van genoten.

Maarten Visser

Bergtraining Harz 8 t/m 11 mei 2015

“Op 5 mei 2017 heb ik op het circuit in Lelystad een absolute TOP dag gehad.
De hele dag geïnvesteerd in verbetering van mijn eigen motor beheersing onder de bezielende support van Esther.
Ik heb de zijkant van mijn motorlaarzen helemaal afgesleten. Dit smaakt naar meer. :)”

Jean Kreunen

Bochtentraining Lelystad

“Uitstekende bochtentraining!
Juist door de regen lag de focus extra op de rijlijnen en techniek, weer veel geleerd!”

Wouter Boon

Bochtentraining Lelystad

“Het was een leuke dag. Alles was goed geregeld. De instructeur kon alles goed uitleggen en heeft mij weer een hoop geleerd.
Mark bedankt.”

Arjen

Bochtentraining Lelystad

“Na een aantal jaren nu voor de tweede keer mee met Moto Sportivo. Afgelopen keer de bergtraining als zeer positief ervaren. Wederom deze keer weer met Esther (instructrice) mee. Net als afgelopen keer ontgaat Esther niets aan de zes cursisten in de groep. Bij elke koffiepauze/lunch wordt iedere cursist altijd weer voorzien van realistische en opbouwende kritiek. Deze keer hadden we het extra luxe doordat achteraan in de groep Gino (instructeur in opleiding) ons ook goed in de gaten hield.
Kan hier meer enthousiasme neerzetten maar alle overige reacties op de site geven die al goed weer. Mooie routes, goed eten, kundige instructeurs en een strakke organisatie. De trainingen van Moto Sportivo zijn een echte aanrader, maar daar kom je zelf wel achter als je mee bent geweest.
Esther, Gino, Jan en Marcel hartelijk dank en hopelijk tot volgend jaar “

Bob Jagernath

Bergtraining Harz

“Ik heb een fantastische leerzame dag gehad , heel vertrouwelijk en heel laag drempelig , vooral omdat je niks moet maar alles mag proberen wat je word aangeboden . Er was ruime keuze in alles en voor ieder wat wils !!! Was erg prettig dat we s’ middags in een apart groepje met Laura de baan op konden . Heb erg veel geleerd en kom zeker nog eens een dagje trainen !!!
Wat een fantastische, mooie maar vooral leerzame dag, super bedankt voor alles Marcel Steijger !!!!! “

Geeske Visser

Bochtentraining Lelystad

“Leuke en leerzame dag gehad, voor volgend jaar weer in de planning maar dan met duo. “

Erwin

Bochtentraining Lelystad

“Het was een prachtige leerzame dag. Voldoende kunnen oefenen. Aan het eind van de dag met de geleerde technieken met minder inspanning en krampachtigheid, snellere rondetijden en toch veilig. Geweldige ervaring en zeker vaker doen om je rijvaardigheid te onderhouden. Dank! “

Henk de Jong

Bochtentraining Lelystad

“Top- en leerzame dag! Goede organisatie, top instructeur en ook nog eens fantastisch weer. Aanrader voor het aanscherpen van je vaardigheden en zo nog meer plezier te beleven aan het motorrijden”

Menno

Bochtentraining Lelystad

“Moet ik het wel of niet aanraden aan de voorzichtere of minder ervaren medemens? Aan de ene kant wel want ik heb veel geleerd en ik voel me zekerder aan de andere kant voelde ik me wel een puppy die met de grote honden mee mocht rennen….en dat kan vervelend uitpakken. Hangt van de instructeur en groepsindeling af. Ik voel me een overwinnaar en ik heb nu zeker meer lol in het motorrijden dus voor mij persoonlijk was het goed en de laatste 2 dagen erg leuk! Was leuke groep. Wat dat betreft voelde ik me prima thuis! Ga zo door!”

Nienke Croese

Bergtraining Harz

Na twee jaar afwezigheid, zijn we in mei weer een weekend mee geweest. Twee kleine groepjes, wat je haast als privé-les kan gaan beschouwen. Mooie routes en redelijke goede wegen. Gezellig hotel. En gemotiveerde instructeurs. Zeker een aanrader voor alle (mooi weer) motorrijders. Je bent nooit te oud om te leren.

Sjanneke Schut

Bergtraining Harz 8 t/m 11 mei 2015

“Hele leuke en leerzame dag gehad, topinstructeur speciaal voor de Harley-groep, veel gelachen en veel geleerd!”

Milco van Westen

Bochtentraining Lelystad

“Instructrice Esther geeft veel goede tips en aanwijzingen. Je ziet dat zij het motorrijden en het lesgeven met passie doet. De bochtentraining was een leuke en gezellige dag ondanks de vele regen. Ik hoop dat er in de toekomst meer voortgezette rijopleidingen komen via Moto-Sportivo ter uitbreiding van bijvoorbeeld voertuigbeheersing of snelheid of een combinatie van beide. Of ik ooit meega naar een bergtraining weet ik nog niet. Aan de ene kant lijkt het mij mooi, maar aan de andere kant rij ik zelden in de bergen.”

Remco Mulder

Bochtentraining Lelystad

“Een leerzame dag! Ik heb er veel van opgestoken. De combinatie van het ochtend- en middagdeel vond ik prettig. De organisatie van deze dag was prima geregeld. Fijne instructeurs en tijd voor persoonlijke aandacht! En niet onbelangrijk; de lunch smaakte heerlijk. Een aanrader! Tot volgende keer.”

Angela

Bochtentraining Lelystad

“Het was voor mij de tweede keer dat ik deze bergtraining gevolgd heb. Net zoals vorige keer was het uitstekend georganiseerd. Mooie routes, goed hotel. Zeer goede, professionele instructeurs die echt aandacht hebben voor elke cursist. Kortom, een echte aanrader!”

Bergtraining Harz

Danny

“Heb inmiddels 35 jaar m’n motorrijbewijs, in september deze training gedaan. Moet zeggen, ben er beter door gaan rijden, erg leerzaam en ook nog eens leuk en gezellig.”

Dick Hekman

Bergtraining Eifel

“Moeilijkheidsgraad was in het begin moeilijk vanwege het gebrek aan voldoende ervaring en instructie, persoonlijk had ik in het begin moeite met haarspeldbochten. Tegen het eind van de cursus verslaafd geraakt aan de haarspeldbochten, hoe meer hoe liever.
Reden van de cursus was enerzijds om van de angst af te komen om in de regen te rijden en anderzijds om op een goede en verantwoorde manier bochten te leren rijden. Beide aspecten zijn aan bod gekomen en kan dus nu redelijk een bocht rijden en in de regen is de angst ook verdwenen(maar genieten in de regen doe ik niet, vanwege het vele poetswerk daarna 😉
Heb een enorm leerzame en leuke week meegemaakt, praktisch en theoretisch veel geleerd en ook veel plezier met de medecursisten/instructeurs gehad. Ik weet dat ik vanaf nu het geleerde verder moet ontwikkelen om op een veilige en goede manier nog meer van het motorrijden te gaan genieten.
Alleen maar positieve ervaringen opgedaan en zal dit dan ook doorgeven aan andere motorrijders/sters, zal mijn meissie volgend jaar ook opgeven om de technieken bij te schaven.
Weet nu hoe de haarspeldbochten te nemen en dit gaat zeker een vervolg krijgen.
Heel veel dank aan Marcel, Esther en Gino. “

Jack

Bergtraining Dolomieten

“3 juni bochtentraining gehad met Erwin bij Marcel Steijger in Lelystad,goeie en nuttige instructies van de instructrice. Esther is een gepassioneerd motorrijdster en dat brengt zij ook over op de groep. De groepen zijn niet te groot en er word voldoende de tijd genomen voor instructie, dat ligt ook aan de indeling van de dag. Heb de dag als zeer prettig ervaren en kom zeker nog eens weer voor een andere cursus.
Buiten dat het leerzaam is en de veiligheid bevordert was het ook ongedwongen en gezellig. Dat kwam natuurlijk ook door de mede cursisten.
Het was erg leerzaam en leuk. Erg genoten van het circuit rijden.”

Richard Albers

Bochtentraining Lelystad

“Een heel geslaagde training, veel geleerd en meer vertrouwen gekregen.”

Freya

Bergtraining Harz

Prima georganiseerd. Marcel & Sander bedankt voor de begeleiding. Ook voor het maken van de “actie” foto’s.

Jan Voorhout

April 2015

Deel je ervaringen met Moto Sportivo

Pin It on Pinterest

Share This