Moto Sportivo wenst je een hele fijne jaarwisseling en een fantastisch motorjaar in 2019.

Wij wensen iedereen een hele fijne jaarwisseling en een fantastisch motorjaar in 2019.

Op de wandelgangen horen we positief nieuws voor de bochtentrainingen op Lelystad.
Helaas moeten we nog even geduld hebben op het officiële bericht van de Nationale Politie dat zij toestemming geven en we welkom zijn op dit fantastische circuit in Lelystad.
Ondanks dat de data niet definitief zijn, kan je wel alvast voor de bochtentrainingen reserveren.
Mocht je de definitieve data niet kunnen dan kan je deze kosteloos verplaatsen.

De bergtrainingen zijn wel definitief.

Vergeet niet te boeken voor 15 januari 2019, je ontvangt dan de vroegboekkorting en/of de stapelkortingen die wij aanbieden in 2019.
Een fijne jaarwisseling en een fantastisch 2019.

Met vriendelijke groet,

Marcel Steijger en instructeurs

Moto Sportivo
www.moto-sportivo.nl

Inschrijvingen motortrainingen

De inschrijvingen voor de diverse motortrainingen die wij aanbieden komen regelmatig binnen.
Reserveer je motortraining, dat kan zijn een berg en/of bochtentraining op tijd zodat we teleurstelling voorkomen.
Voor sommige trainingen geldt een uiterlijke inschrijfdatum.

Ondanks dat we positieve berichten horen maar het nog niet geheel zeker is dat de Nationale Politie toestemming geeft of zij de faciliteiten van het politie circuit willen verhuren is het wel alvast mogelijk een plaats te reserveren.
Schrijf je in op de website voor een bochtentraining, selecteer de maand dat je wilt deelnemen.
Wanneer de data definitief bekend zijn en deze komt voor jou niet uit dan bieden wij de mogelijkheid aan deze kosteloos te verplaatsen naar een voor jou geschikte datum.

Alle informatie en data van de motortrainingen vind je op de website.
https://moto-sportivo.nl

Uiterlijke inschrijfdatum           
Bergtraining Sauerland

Voor het Sauerland weekend is tot nu toe een uiterlijke inschrijfdatum gesteld tot 15 januari 2019. 
Na de uiterlijke inschrijfdatum wordt er gekeken of we nog een aantal kamers in optie kunnen houden bij het hotel.  Voor de overige trainingen geldt een inschrijfdatum tot maximaal 8 weken voor aanvang.

Deze bergtraining naar het Sauerland is geschikt voor iedere motorrijder maar ook zeker geschikt voor de motorrijders die voor het eerst een motortraining naar een buitenlands bergachtig gebied gaan.
De routes sturen ons door het Rothaargebergte (het land van duizend bergen en dalen) en langs rivieren die onderbroken zijn door
stuwdammen en stuwmeren.

Het hotel in Sauerland
Het hotel in Winterberg is omringd door prachtige bossen, voor ons dit weekend de uitvalsbasis. Bij mooi weer wordt er een barbecue georganiseerd. In Bob’s bar is het heerlijk vertoeven bij de openhaard terwijl op het terras de gezelligheid te vinden is met andere motorrijders.
Voor een verkoelende duik kan er gebruik gemaakt worden van het binnenzwembad.

Meer informatie is te vinden op de website: 
Bergtraining Sauerland

Sinds 2015 brengt deze training ons naar de Harz.
Een succes op het programma en volgens de cursisten die mee zijn geweest met deze bergtraining, ligt de Harz in een zeer mooie omgeving en is het een leuk en afwisselend gebied om te rijden. De goede en mooie lunch-locaties zijn fantastisch gelegen.

De Harz ligt op redelijke afstand van Nederland. Omdat de Harz iets verder gelegen is dan de Eifel, is dit een 4-daagse bergtraining. We verblijven 3 nachten in een geschikt hotel met nette hotelkamers en zwembad. Wanneer het weer het toelaat wordt er een barbecue georganiseerd.

Meer informatie is te vinden op de website:
Bergtraining Harz

Bergtraining naar Oostenrijk (4 landentraining)

Fantastisch hoe er gereageerd wordt op deze training. Wacht niet te lang met inschrijven want we verwachten snel vol geboekt te zijn en gaan dan met totaal 25 personen deze training naar Oostenrijk doen.
De mogelijkheid tijdens deze training is om in 2 a 3 dagen in een groepje af te reizen naar Oostenrijk.
Enkele (geselecteerde) deelnemers gaan vooraf mee met de supertoer vanaf 17 juni 2019.
De overige deelnemers zullen we op de vrijdag zien in het hotel.

Tijdens de 8-9-daagse bergtraining/motorreis naar Oostenrijk rijd je afwisselend door de 4 landen; Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland.
Komen we met de training in de Dolomieten met de motor niet hoger dan 2250 meter, tijdens deze training rijden we vele passen die ons meerdere malen op grotere hoogtes brengen boven de 2500 meter.

Op enkele passen worden tolgelden gevraagd, de tolgelden tijdens deze bergtrainingen en groepsreizen zijn exclusief en dus niet bij de vermelde prijzen op de website inbegrepen.
We verblijven 6 nachten in een prima 4 sterren hotel in de buurt van Landeck.
Wij zijn voornemens te regelen dat men een paar dagen vooraf onder begeleiding in een groep naar Oostenrijk kan rijden.
Na de training rijden we met een groep in 2 a 3 dagen terug. We overnachten op de Hunsrück en rijden door de Eifel naar Nederland.

Het hotel heeft sinds 2018 een nieuwe wellnesscenter en biedt ruime kamers, een zeer uitgebreid ontbijt en een uitstekend diner. De motoren kunnen gestald worden in een afgesloten stalling.
In het zwembad en de uitgebreide vernieuwde sauna met meerdere dampbaden is het heerlijk bijkomen na een intensieve dag training. Ook is er een fitnessruimte aanwezig.
Het is ’s avonds heerlijk vertoeven aan de bar en sterke verhalen ophalen of buiten op het gezellige terras waar een groot scherm geplaatst wordt wanneer er bijvoorbeeld het EK of WK voetbal plaatsvindt.

Na de training zullen we in een geselecteerd gezelschap in 2 a 3 dagen afreizen naar Nederland. (Max. 17 personen)
We maken dan nog een toer richting de Eifel en overnachten in een pension op de Hunsrück in Duitsland, een iets wat oud bollig pension maar de gezelligheid maken we zelf terwijl we genieten van de specialiteit in dit pension. (Velen likken hun vingers nu al af aan de spiesbraten)
De laatste dag zullen we via een super mooie toertocht door de Eifel huiswaarts reizen.

Meer informatie is te vinden op de website of op te vragen via info@moto-sportivo.nl:
Moto Sportivo Oostenrijk

5-daagse bergtraining Zwarte Woud

Na het succes van deze motortraining in 2018 gaan we in 2019 wederom naar het zwarte woud.
Het bosgebied bestaat uit dennen- en sparrenbomen. De hoogste top van het Zwarte Woud is de Feldberg (1493m); andere bergen in het Zwarte Woud zijn de Kandelberg en de Schauinslandberg.
De wegen die we lekker vlot kunnen rijden zijn afwisselend van korte bochten tot heerlijke brede wegen met lange (soms onoverzichtelijke) bochten. Eigenlijk precies wat de motorrijder wil tijdens een bergtraining.

Uiteraard is het op de terugweg mogelijk een extra overnachting te nemen op de Hunsrück of in de Eifel zodat je de volgende dag uitgerust thuis komt of nog een extra tocht door de Eifel rijdt. De bergtraining en motorreis naar het zwarte woud staat sinds 2018 op het programma en was een succes.
Omdat het best een eindje rijden is op de eerste dag, hebben we er een 5-daagse training van gemaakt met aansluitend een dag toertocht.

De routes die we rijden in het zwarte woud zijn mooie doorgaande wegen met lange bochten, afgewisseld door smallere bochtigere wegen. Uiteraard zal de Schwarzwaldhochstrasse niet ontbreken in de routes. De hoogste berg in het zwarte woud is 1493 meter.

We verblijven in een gezellig hotel. De eigenaren zijn Nederlands en zorgen voor een uitstekend verblijf. De kamers van het hotel zijn voorzien van nette badkamers.
Eenmaal tijdens de training wordt er een grill-avond georganiseerd.

De training bestaat uit 5 volle dagen, waarbij er geen tijd verloren gaat aan reistijd.
De eerste dag is een stuk snelweg om de afstand te kunnen overbruggen. De laatste dag rijden we nog eens 250 km binnendoor.
Als we de training afgesloten hebben, is het nog wel een aardig lang stuk terug via de snelweg. Daarom bieden we de keuze aan om op eigen kosten een extra overnachting te nemen op de Hunsrück / Eifel zodat je een dag later uitgerust maar voldaan weer thuis komt.
De laatste dag rijden we voor de liefhebbers dan nog een extra toertocht door de Eifel huiswaarts.

Na de training zullen we in een geselecteerd gezelschap in 2 dagen afreizen naar Nederland. (Max. 17 personen)
We maken dan nog een toer richting de Eifel en overnachten in een pension op de Hunsrück in Duitsland, een iets wat oud bollig pension maar de gezelligheid maken we zelf terwijl we genieten van de specialiteit in dit pension. (Velen likken hun vingers nu al af aan de spiesbraten)
De laatste dag zullen we via een super mooie toertocht door de Eifel huiswaarts reizen.

Meer informatie is te vinden op de website:
Bergtraining Zwarte Woud

Pin It on Pinterest