Informatie

Voor de deelnemer

Onderscheidend

Moto Sportivo is onderscheidend met zijn 3 tot 9 daagse trainingen, zowel in prijs als in effectieve trainingstijd van 100%. Er gaat immers geen tijd verloren aan reistijd.
Moto Sportivo onderscheidt zich t.o.v. veel andere aanbieders die voortgezette rijopleidingen aanbieden door alleen nog maar samen te werken met gecertificeerde instructeurs.

Voor wie en welke motoren

De trainingen van Moto Sportivo zijn geschikt voor iedere motorrijder, of je nu weinig of veel ervaring hebt, op een chopper of sport(toer)motor rijdt, een rustige of juist een sportieve rijstijl hebt. 
De groepen worden bij ons zoveel mogelijk ingedeeld op rijstijl, ervaring, type motor enz. Zo rijdt iedereen in een voor hem of haar geschikt groepje; daarmee willen we voorkomen dat u als motorrijder in een groep het gevoel krijgt in een treintje te moeten rijden.
De gemiddelde rijsnelheden in bergachtig gebied liggen voor een rustige motorrijder op ongeveer 40 km/u. Een gevorderde motorrijder rijdt ongeveer 50 km/u gemiddeld. Aangezien hoge snelheden in bergachtige gebieden niet zo relevant zijn, maakt het niet uit of je op een sportmotor, toermotor, of cruiser rijdt.
Bijvoorbeeld een supermotard met 50 PK kan in de bergen sneller zijn dan een motor met bijvoorbeeld 175 PK; het komt tenslotte neer op de ervaring, kijk- en stuurtechnieken van de motorrijder en de mogelijkheden van de motor.
Na afloop van onze bergtraining hopen wij dat je genoten hebt van de gezelligheid en vooral het nodige hebt bijgeleerd om veilig en vloeiender te kunnen motorrijden.
Na de training wordt er een certificaat uitgereikt.

Wie kan er deelnemen aan een bergtraining

Wij kunnen ons voorstellen dat beginnende motorrijders die nog maar kort in het bezit zijn van het rijbewijs toch graag deel willen nemen aan de bergtrainingen. Uiteraard is dat mogelijk en hebben wij oplossingen voor.
Een minimale vereiste is dat je gewend bent aan de motor en een volledige dag motorrijden vol kan houden. Je de motor kan bedienen zonder dat je hoeft na te denken (meestal is dit na een paar maanden en de nodige kilometers het geval).
Je kunt dan deelnemen aan de trainingen naar het Sauerland, de Eifel en de Harz.
Bij deze trainingen hebben wij ook mogelijkheden voor de onervaren rijders een aangepaste route te volgen.
Voor de overige trainingen adviseren wij minimaal een training gevolgd te hebben of de nodige rijervaring op gedaan te hebben.

Heb je twijfel of je deel kan nemen aan een training dan adviseren wij om contact met ons op te nemen en/of bij één van onze instructeurs een voorbereidende rijvaardigheidstraining te volgen om de bochtentechniek en kijktechniek voorafgaand aan de training te verbeteren. Hierdoor ben je beter voorbereid voor een bergtraining van Moto Sportivo. Let wel, dit is een mogelijkheid, het hoeft niet.
Kijk voor meer informatie ook eens bij de RRT Regiotraining.
Heb je nog vragen over het bovenstaande neem gerust contact met ons op voor passende oplossingen of om van gedachten te wisselen.

De Groepen

Bij de 3- en 4-daagse trainingen wordt er gereden met 1 instructeur op maximaal 6 cursisten; bij de 5 en 8/9 daagse trainingen zijn er maximaal 7 cursisten per instructeur. Hierdoor komt iedereen regelmatig aan bod en kunnen we de trainingskosten voor de deelnemers laag houden. 
Door de koffie en lunch gezamenlijk te genieten op vaste locaties blijft het groepsgevoel behouden.

De routes

Met de Bergtrainingen rijden we door bergachtige gebieden in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk. De routes zijn met grote zorg uitgezet. Zo zijn er vele mooie wegen met allerhande bochten en diverse uitdagingen.
Door een juiste balans in de rijafstand tijdens de routes en tijd voor instructie wordt er een goed resultaat uit de training gehaald en zal het rijplezier tijdens deze trainingen nog meer verhoogd worden. 
De routes worden standaard aangeleverd in een Garmin GPS-bestand.
Voor diverse routes is deze ook te verkrijgen voor Tomtom navigatiesystemen. 
En mocht je niet in het bezit zijn van een navigatiesysteem dan wordt een uitgebreide routebeschrijving op papier, netjes aangeduid met de kilometerstanden bij de afslagen aangeleverd bij aanvang van de training. (In de toekomst zal het routeboek helaas verdwijnen)

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden zijn van toepassing bij inschrijvingen voor een evenement georganiseerd door Moto Sportivo en duidelijkheid tussen organisatie, contractant en deelnemer.
Open/download de Algemene Voorwaarden van Moto Sportivo

Pin It on Pinterest

Share This